Μπορεί να έχει αποσυρθεί πλέον από τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού συμμετέχει μόνο σε επιλεγμένους αγώνες ο πολυπρωταθλητής Sebastien Ogier, αυτό όμως δεν τον εμποδίζει να κερδίζει ακόμα! Ο Γάλλος κέρδισε ακόμα έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ φτάνοντας στις 57 νίκες καριέρας, ενώ αυτή ήταν η 7η στο Ράλλυ του Μεξικό.

Από τη στιγμή που ο Esapekka Lappi αποχώρησε από τον αγώνα πληγώνοντας ανεπανόρθωτα το Hyundai i20 Rally1, ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) έμεινε πολύ μόνος να ταξιδεύει ως τον τερματισμό. Ο Γάλλος μάλιστα κέρδισε και την power stage του αγώνα, πέρασε και πάλι στην κορυφή του πρωταθλήματος κι άφησε πάλι να σκορπίζονται δεξιά κι αριστερά τα αν…

Η μοναδική μάχη του αγώνα έγινε για τη δεύτερη θέση. Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) ροκάνιζε δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο τη διαφορά από τον Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και κατάφερε να τον “προσπεράσει” μόλις στην τελευταία ειδική σημειώνοντας το τρίτο του κατά σειρά βάθρο. Ο Βρετανός πολέμησε να κρατήσει τη θέση του, για άλλη μια φορά όμως έδειξε πως κάτι του λείπει ώστε να γίνει και πάλι διεκδικητής νικών και τίτλων.

Ούτε ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) έκανε καλό αγώνα τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Η δικαιολογία του καθαρίσματος του δρόμου δεν χωράει σε Παγκόσμιους Πρωταθλητές και μένει να δούμε αν οι μέτριες εμφανίσεις συνεχιστούν. Πέμπτος ολοκλήρωσε ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) μένοντας αρκετά πίσω λόγω κλαταρίσματος την πρώτη ημέρα, ενώ στη βαθμολογούμενη 10αδα κατάφερε να επιστρέψει ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) τερματίζοντας στην ένατη θέση και παίρνοντας αρκετούς βαθμούς και από την power stage.

Πρώτος στην κατηγορία WRC2 ολοκλήρωσε ο Gus Greensmith (Skoda Fabia RS Rally2) μπροστά από τον πρωταθλητή Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 Evo) και τον Oliver Solberg (Skod Fabia RS Rally2).

O Ιορδάνης Σερδερίδης τερμάτισε μόλις στην 25η θέση, αφού η έξοδος του την πρώτη ημέρα τον “φόρτωσε” με πολλές ποινές που δεν ήταν δυνατόν να καλυφθούν στη συνέχεια.

Επόμενος αγώνας του θεσμού, το ασφάλτινο Ράλλυ Κροατίας, και να μια ευκαιρία για εκδρομή μετά το Πάσχα.

Φωτογραφίες: Rallypixels

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris