Σε έναν αγώνα σε μεγάλο υψόμετρο, όπου οι κινητήρες “χάνουν” τη δύναμη τους, η ισχύς είναι αυτή που παίζει καθοριστικό ρόλο. Με την προσθήκη από πέρυσι των υβριδικών συστημάτων και με τα συχνά-πυκνά προβλήματα τους, η αξιοπιστία τους είναι αυτή που ίσως κρίνει το αποτέλεσμα.

Επιστροφή του Ράλλυ του Μεξικό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στην μετά covid περίοδο και είναι ένας αγώνας που όλοι περιμένουμε. Το διαφορετικό ταμπεραμέντο των Μεξικάνων, οι καταπληκτικές χωμάτινες ειδικές στα βουνά βόρεια του Guanajuato και της Leon, τα χρώματα των πανέμορφων χωριών συνθέτουν εικόνες που σου μένουν χαραγμένες στο μυαλό. Ένα ράλλυ, όπως και αυτό της Αργεντινής, που αξίζει να κάνεις την οικονομική θυσία και να τα επισκεφτείς μια φορά στη ζωή σου… Στο μέλλον…

Λίγα σε ακόμα έναν αγώνα τα αγωνιστικά της μεγάλης κατηγορίας, τουλάχιστον όμως όλα, ή σχεδόν όλα, ανταγωνιστικά και άντε να προβλέψεις τον νικητή.

Ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) θα είναι αυτός που θα καθαρίζει το δρόμο, ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) θα ακολουθεί, ενώ μετά την απουσία από τη Σουηδία επιστρέφει στο πρωτάθλημα ο 6 φορές νικητής του αγώνα και μοναδικός οδηγός του αγώνα που έχει κερδίσει στο Μεξικό, ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1). Όλοι τους συμπεριλαμβάνονται στα φαβορί για τη νίκη, ενώ την “αναγέννηση” ψάχνουν οι Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1).

Το Ράλλυ του Μεξικό αρέσει ιδιαίτερα και στους υπόλοιπους οδηγούς της Hyundai Esapekka Lappi και Dani Sordo, ενώ στην πρώτη του συμμετοχή με το υβριδικό i20 στην επιστροφή του στην κορεατική ομάδα, ενώ σε ακόμα έναν αγώνα θα μαζέψουν εμπειρίες οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Pierre-Louis Loubet (Ford Puma Rally1) που θα είναι ικανοποιημένοι με μια θέση στη δεκάδα. Στο Μεξικό θα οδηγήσει ακόμα μια φορά το Puma Rally1 και ο δικός μας Ιορδάνης Σερδερίδης με μοναδικό στόχο τη διασκέδαση στα υψώματα της Leon.

Το Ράλλυ του Μέξικο αποτελείται από 23 ειδικές διαδρομές και 320 αγωνιστικά χιλιόμετρα και εκκινεί την Πέμπτη το βράδυ με τις υπερειδικές στους δρόμους της Guanajuato. Ανυπομονούμε!

Photos: Rallypixels

Από Harris