Η έξοδος του Thierry Neuville στην ενδέκατη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Κροατίας άλλαξε τις ισορροπίες στο Ράλλυ Κροατίας. Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή πρωτοπόρος της γενικής κατάταξης βγήκε από το δρόμο ενώ βρισκόταν 10 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Elfyn Evans.

O Βρετανός οδηγός της Toyota είναι αυτός που ολοκλήρωσε το σκέλος στην κορυφή, αντέχοντας στην πίεση του Ott Tanak που διεκδικεί τη νίκη με το Ford Puma Rally1. O Εσθονός αντιμετώπισε πρόβλημα H μεταξύ τους διαφορά στην ανασυγκρότηση έφτασε τα 25 δευτερόλεπτα και φαίνεται πως η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Evans με μόλις 55 χιλιόμετρα να απομένουν για τον τερματισμό.

Μάχη δεν υπάρχει για την τρίτη θέση με τον Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) να την έχει καπαρώσει. Ο Φινλανδός δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρώτων και φαίνεται πως αρκείται στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Φαινομενικά η τέταρτη θέση είναι αυτή που διεκδικείται από τους οδηγούς της Toyota Sebastien Ogier καιKalle Rovanpera. Οι δυό τους πέρασαν εύκολα τους Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Pierre- Louis Loubet (Ford Puma Rally1), αλλά όλοι γνωρίζουν πως ο Γάλλος 8κις Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν θα έχει πρόβλημα να παραχωρήσει στη θέση του στον team-mate του που διεκδικεί τον δεύτερο του τίτλο.

Οι Katsuta και Loubet θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την έκτη θέση καθώς τους χωρίζουν μόλις 6 δευτερόλεπτα, με τον Γάλλο να κάνει λάθος επιλογή ελαστικών στο απογευματινό loop.

Το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Κροατίας περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές και 55 αγωνιστικά χιλιόμετρα με την power stage να είναι μια από τις στενότερες ειδικές του πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris