Με πρωταγωνιστή τον Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας, πέμπτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Ο Φινλανδός οδηγός κέρδισε τρεις από τις ειδικές της ημέρας και απέκτησε προβάδισμα 11 δευτερολέπτων έναντι του ανταγωνισμού.

Για να πάρει την πρωτοπορία ο νεαρός χρειάστηκε να εκμεταλλευτεί το κλατάρισμα του Ott Tanak (Ford Puma Rally1) στην τέταρτη ειδική διαδρομή, στο πολύ σκληρό όπως αποδείχτηκε απογευματινό loop στο οποίο βγήκαν στην επιφάνεια τεράστιες πέτρες σε πολλά σημεία των διαδρομών.

Δεύτερος ακολουθεί ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) που οδήγησε όπως πάντα με σταθερό ρυθμό και εκμεταλλεύτηκε και την ιδανική σειρά εκκίνησης που είχε. Ο Ισπανός θα ήταν πιο κοντά στην κορυφή αν δεν έχανε μια διασταύρωση στην προτελευταία ειδική του σκέλους και πρέπει να προσπαθήσει πολύ τις επόμενες ημέρες για να κρατήσει πίσω του τους οδηγούς που ακολουθούν και θα πολεμήσουν για μια θέση στο βάθρο.

Πρώτος και καλύτερος ο ομόσταυλος του στην ομάδα της Hyundai Thierry Neuville που ολοκλήρωσε το σκέλος στην τρίτη θέση, 26 δευτερόλεπτα από την κορυφή, έχοντας μια ανάσα πίσω του τους Pierre Louis Loubet (Ford Puma Rally1) και Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1). O Ott Tanak (Ford Puma Rally1) θα προσπαθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος, ενώ το σκέλος δεν ολοκλήρωσαν οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) από μηχανικό πρόβλημα και Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) από έξοδο. Ο Βρετανός μάλιστα υπέφερε όλη την ημέρα από το καθάρισμα του δρόμου χάνοντας αρκετό χρόνο.

Η δεύτερη ημέρα είναι και η πιο απαιτητική του αγώνα περιλαμβάνοντας 149 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Αποτελέσματα πρώτου σκέλους:

Από Harris