Κανένα περιθώριο δεν έδωσε στους οδηγούς της Hyundai που τον καταδιώκουν στο Ράλλυ Πορτογαλίας ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1). Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής έχτισε διαφορά ασφαλείας στις πρωινές ειδικές του Σαββάτου και ήλεγξε τον ρυθμό των αντιπάλων του το απόγευμα για να εξασφαλίσει στο τέλος της ημέρας ένα ισχυρό προβάδισμα νίκης ενός λεπτού.

Με τον Ott Tanak (Ford Puma Rally1) στην πέμπτη θέση της κατάταξης, πολύ μακριά από τα τρία Hyundai, μένει να δούμε αν οι “Κορεάτες” ρυθμίσουν το αποτέλεσμα υπέρ του πρώτου τους οδηγού Thierry Neuville που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Προς το παρόν ο Dani Sordo βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 11 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Βέλγο, με τον Esapekka Lappi να ακολουθεί τέταρτος μόλις 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville.

O Pierre Louis Loubet (Ford Puma Rally1) εγκατέλειψε το σκέλος λόγω εξόδου, και θα επιστρέψει την Κυριακή για να διεκδικήσει μαζί με τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) βαθμούς από την power stage και αντίστοιχους για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας περιλαμβάνει 55 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ολοκληρώνεται με τη θρυλική Fafe με το τεράστιο άλμα!

Αποτελέσματα δεύτερου σκέλους:

Από Harris