Με το απόλυτο των βαθμών έφυγε από το Ράλλυ Πορτογαλίας ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) κερδίζοντας τόσο τον αγώνα όσο και την power stage! Ο Φινλανδός πρωταθλητής έχοντας ασφαλές προβάδισμα από το δεύτερο κιόλας σκέλος δεν αρκέστηκε στους βαθμούς της νίκης αλλά πάλεψε μέχρι τέλους με τον Ott Tanak (Ford Puma Rally1) για τους 5 επιπλέον βαθμούς, καταφέρνοντας να επικρατήσει κι εκεί!

Δύο Hyundai i20 Rally1 συνόδευσαν τον Rovanpera στο βάθρο και σε αυτά δεν περιλαμβάνεται αυτό του διεκδικητή του τίτλου Thierry Neuville. Ο Βέλγος αντιμετώπισε πρόβλημα με το turbo του αυτοκινήτου του κάτι που δεν τον επέτρεψε να παλέψει για το βάθρο, τερματίζοντας τελικά στην πέμπτη θέση. Ο Neuville ευχαρίστησε στο τέλος του αγώνα τους οργανωτές αλλά και τους θεατές του αγώνα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ομάδα του παραλείποντας να αναφέρει το παραμικρό.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση, αξίζοντας και με το παραπάνω αυτό το αποτέλεσμα, ενώ και ο Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) που ακολούθησε στο βάθρο έκανε έναν καλό αγώνα.

Τέταρτος τερμάτισε ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) που θα μπορούσε να διεκδικήσει μέχρι και τη νίκη αν δεν είχε κλατάρισμα την πρώτη ημέρα.

Το μόνο που κατάφερε ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) μετά την εγκατάλειψη του από μηχανικό πρόβλημα την πρώτη ημέρα ήταν να πάρει δύο βαθμούς από την power stage ενώ με το απόλυτο μηδέν έφυγαν από την Πορτογαλία οι Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και Pierre Louis Loubet (Ford Puma Rally1) μετά τις εξόδους που είχαν.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ παραμένει στο χώμα με το Ράλλυ Σαρδηνίας στις αρχές Ιούνη, την επιστροφή του Sebastien Ogier και τη μάχη του τίτλου να κορυφώνεται!

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris