Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ράλλυ επιστρέφει στην αγαπημένη επιφάνεια των θεατών με έναν από τους πιο κλασικούς του αγώνες, το Ράλλυ Πορτογαλίας. Ο αγώνας τις Ιβηρικής χερσονήσου που επέστρεψε τα τελευταία χρόνια σε κλασικές, αγαπημένες διαδρομές, διεξάγεται το τριήμερο 12-14 Μαΐου και η μάχη του φετινού τίτλου έχει ανάψει για τα καλά.

Μπορεί να είναι ακόμα νωρίς για να κριθεί οτιδήποτε, όμως ο ανταγωνισμός είναι τέτοιος που δεν επιτρέπει τα λάθη. Οι μνηστήρες του τίτλου είναι αρκετοί και δεν θα αφήσουν να χαθεί όποια ευκαιρία τους παρουσιαστεί σε μια συγκυρία που δεν επιτρέπει τακτικές. Flat Out λοιπόν και οι Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1), Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1), Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) και Ott Tanak (Ford Puma Rally1) θα τα δώσουν όλα για τους βαθμούς της νίκης!

Με θεωρητικά καλύτερες συνθήκες οδοστρώματος την πρώτη ημέρα, το ρόλο τους στη διαμόρφωση του αποτελέσματος θα παίξουν οι υπόλοιποι οδηγοί της Hyundai Esapekka Lappi και Dani Sordo που έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί για το καλύτερο.

Ο αγώνας αποτελείται από 19 ειδικές διαδρομές με την δεύτερη ημέρα να είναι και η πιο απαιτητική περιλαμβάνοντας σχεδόν τα μισά αγωνιστικά χιλιόμετρα του τριημέρου. Η power stage του Ράλλυ Πορτογαλίας είναι η θρυλική Fafe με το εντυπωσιακό άλμα που συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές.

Καλό αγώνα σε όλους!

Από Harris