Περισσότερο Ευρωπαϊκό Ράλλυ Σαφάρι παρά κλασικό Ράλλυ Σαρδηνίας θύμιζαν οι ειδικές της πρώτης μέρας του αγώνα, με τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να τις έχουν κάνει ιδιαίτερα δύσβατες.

Η ελάχιστη δυνατή διαφορά του ενός δεκάτου του δευτερολέπτου (!!!) που χωρίζει τους δύο πρωτοπόρους Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη συνέχεια με τη Σαρδηνία να μας έχει χαρίσει στο παρελθόν κάποια από τα πιο συναρπαστικά φινάλε του πρωταθλήματος.

Οι δύο πρώτοι είναι και αυτοί που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα στο εξαντλητικό πρώτο σκέλος, με την ειδική-τέρας των 50 χιλιομέτρων, τη διάσημη Monte Lerno να έχει “κόψει τα φτερά” πολλών συνδυασμών.

Μικροπροβλήματα με το Hyundai i20 Rally1 αντιμετωπίζει ο Thierry Neuville που βρίσκεται στην τρίτη θέση 19 δευτερόλεπτα από την κορυφή και ελπίζει αυτά να λυθούν στο service για να παλέψει τις επόμενες ημέρες για τη νίκη.

Ο τέταρτος Kalle Rovanpera είχε «στενή επαφή» με αγελάδες στο πρώτο πέρασμα από τη μεγαλύτερη ειδική του πρωταθλήματος (έως τώρα…) χάνοντας πολύτιμο χρόνο, μη καταφέροντας να αποφύγει μια από αυτές.

Ο Takamoto Katsuta ακολουθεί στην πέμπτη θέση, με τον τέταρτο οδηγό της ομάδας Elfyn Evans να βρίσκεται έκτος έχοντας κλατάρισμα στην τελευταία Monte Lerno. Πίσω από τον Βρετανό και περισσότερο από 1 λεπτό από την κορυφή βρίσκεται ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) που δεν έχει την αυτοπεποίθηση με το αυτοκίνητο ώστε να πιέσει.

Εκτός δρόμου βρέθηκαν ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) και Pierre Louis Loubet (Ford Puma Rally1) με τον Ισπανό να καταφέρνει να επιστρέψει στη διαδρομή έχοντας πέσει όμως εκτός δεκάδας.

Οκτώ ειδικές διαδρομές και 134 αγωνιστικά χιλιόμετρα αποτελούν το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Σαρδηνίας που αναμένεται εξίσου σκληρό με το πρώτο!

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris