Επίδειξη δύναμης έκαναν οι οδηγοί της Toyota στο πρώτο σκέλος του Ράλλυ Σαφάρι. Οι Sebastien Ogier, Kalle Rovanpera και Elfyn Evans καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με τον Γάλλο 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή να έχει “χτίσει” ένα προβάδισμα 23 δευτερολέπτω, έναντι του νυν πρωταθλητή και team-mate του. Και οι δύο έχουν κάθε λόγο να χαμογελάνε, ο μεν πρώτος για την πρωτοπορία, ο δε δεύτερος γιατί είδε τους βασικότερους αντιπάλους του στη μάχη του τίτλου να υποχωρούν αντιμετωπίζοντας προβλήματα.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) αποχώρησε από το πρώτο σκέλος με σπασμένη ανάρτηση και θα επιστρέψει το Σάββατο φορτωμένος με πολλά λεπτά ποινής. Αντίστοιχα ο Ott Tanak (Ford Puma Rally1) είχε κλατάρισμα το οποίο σταμάτησε να αλλάξει στην τέταρτη ειδική χάνοντας περισσότερα από 2 λεπτά. Νωρίτερα στην ημέρα ήρθε αντιμέτωπος με κοπάδι ζέβρες τις οποίες για να αποφύγει έκοψε το ρυθμό του.

Ο μόνος ικανός να απειλήσει τα Toyota μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους δείχνει να είναι ο Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1). Ο Φινλανδός τερμάτισε την ημέρα στην τέταρτη θέση, 54 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρώτο, και 10 δευτερόλεπτα μακριά από το βάθρο. Ο οδηγός της Hyundai που κέρδισε και ειδική, θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα αν δεν έχανε κι αυτός χρόνο από κλατάρισμα στην 5η ειδική.

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνουν οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1), με τα δύο Ford Puma Rally1 να ακολουθούν αρκετά πιο πίσω έχοντας χάσει χρόνο από κλαταρίσματα.

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Puma Rally1) τα πηγαίνει περίφημα ολοκληρώνοντας το σκέλος στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Το σκέλος του Σαββάτου στο Ράλλυ Σαφάρι είναι εξαντλητικό, με 6 ειδικές διαδρομές και 150 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Απόστολος Παλάτος

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris