Με τον πιο απρόβλεπτο του αγώνα συνεχίζεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ στις 22-25 Ιουνίου. Το Ράλλυ Σαφάρι στην Κένυα, ο σκληρότερος αγώνας του WRC θα δοκιμάσει και φέτος ανθρώπους και μηχανές σε εξαντλητικές συνθήκες.

Η ομάδα της Toyota φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι στην Αφρική, με τις νίκες των Rovanpera και Ogier τις δύο προηγούμενες χρονιές, όμως οι οδηγοί της Hyundai βρίσκονται σε εξαιρετική φόρμα, με τον Neuville να έχει μπει και πάλι δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου. Ερωτηματικό για ακόμα έναν αγώνα η ομάδα της M-Sport, με τον συνδυασμό Tanak-Ford Puma Rally1 να είναι ικανοί για το καλύτερο αλλά και το χειρότερο.

Στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ έχει αποδειχθεί ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν, και ειδικά στο Σαφάρι δεν θα αποκλείαμε την επικράτηση κάποιου που δεν το έχει κάνει ακόμα φέτος, όπως ο Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) ή ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1), ή ακόμα και κάποιου που δεν το έχει κάνει ποτέ, όπως ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που το 2022 τερμάτισε δεύτερος!

Στον αγώνα θα υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον, διπλό μάλιστα, αφού οι Ιορδάνης Σερδερίδης (Ford Fiesta Rally1) και Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta Rally2) θα ριχθούν στη μάχη στη ζούγκλα σαν μέλη της ομάδας της M-Sport. Καλή τους επιτυχία!

Το Ράλλυ Σαφάρι ξεκινάει την Πέμπτη το μεσημέρι με υπερειδική στα προάστια του Nairobi, και όλες τις υπόλοιπες ειδικές στα Βορειοδυτικά της πρωτεύουσας της Κένυας. Σε αντίθεση με τις ειδικές-μαμούθ του παρελθόντος, η μεγαλύτερη διαδρομή στο Σαφάρι είναι μόλις 31 χιλιόμετρα, με τις δύο πρώτες ημέρες να είναι εξαντλητικές και το συνολικό μήκος του αγώνα να ξεπερνά τα 350 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Ο αγώνας είναι κομβικός για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, όπως ελπίζουμε να είναι και όλοι οι επόμενοι, και τον περιμένουμε με ανυπομονησία!

 Photos: Rallypixels

Από Harris