Η τάξη αποκαταστάθηκε στο δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Εσθονίας και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kalle Rovanpera κερδίζοντας όλες τις ειδικές της ημέρας διέλυσε κάθε αμφιβολία για το ποιός είναι το αφεντικό στους γρήγορους δρόμους της χώρας της Βαλτικής.

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota απομακρύνθηκε περισσότερο από μισό λεπτό από τους αντιπάλους του, που στους γρήγορους αγώνες που δεν βγάζουν διαφορές, φαντάζει αιώνας. Στην εκτόξευση της διαφοράς βοήθησε και ένα κλατάρισμα που είχε ο δεύτερος της κατάταξης Thierry Neuville και του κόστισε σχεδόν 10 δευτερόλεπτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χωρίς αυτό ο οδηγός της Hyundai θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

O Βέλγος που πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες του εμφανίσεις φέτος, καταφέρνει παρά την ατυχία του να κρατάει πίσω του τους Esapekka Lappi (Hyundai i20 Rally1) και Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που δίνουν τη μάχη του αγώνα για το τελευταίο σκαλί του βάθρου. Ο Φινλανδός οδηγός της Hyundai απέκτησε με την ολοκλήρωση του σκέλους ελαφρύ προβάδισμα 7,3 δευτερολέπτων, με τη διαφορά στους μεταξύ τους χρόνους να μην ξεπερνάει τα 4 δευτερόλεπτα σε καμία ειδική του αγώνα!!!

Στην πέμπτη θέση συνεχίζει ο Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally1) που εκτελεί πιστά τις εντολές της ομάδας για να φέρει το τρίτο κορεατικό όπλο με ασφάλεια στον τερματισμό και να βοηθήσει την ομάδα του στο πρωτάθλημα κατασκευαστών αν χρειαστεί.

Οι Pierre Louis Loubet (Ford Puma Rally1) και Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) δίνουν τη δική τους μάχη για την έκτη θέση, με τον Ιάπωνα να απειλεί πλέον ανοικτά, ενώ ο μεγάλος άτυχος του αγώνα Ott Tanak (Ford Puma Rally1) κατάφερε να περάσει όλα τα Rally2 ανεβαίνοντας μέχρι και την όγδοη θέση, χωρίς ωστόσο να μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Σχεδόν 60 χιλιόμετρα απομένουν για τον τερματισμό, με την power stage των 18 χιλιομέτρων να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ειδικές του αγώνα.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris