Μάχη για δύο μονομάχους προβλέπεται να δούμε το επόμενο τριήμερο στο Ράλλυ Εσθονίας, 8ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Οι Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) και Ott Tanak (Ford Puma Rally1) αναμένεται να είναι οι οδηγοί που θα παλέψουν για την νίκη στον πρώτο από τους δύο πιο γρήγορους αγώνες του θεσμού που ακολουθούν στα μέσα του καλοκαιριού.

Στις 20-23 Ιουλίου λοιπόν, όλοι οι αστέρες του WRC θα βρεθούν στη μικρή χώρα της Βαλτικής για να προσφέρουν θέαμα στους πολυάριθμους θεατές που κατακλύζουν τις ειδικές διαδρομές. Όλοι; Όλοι πλην ενός, αφού ο Sebastien Ogier που δεν ακολουθεί ούτε φέτος πλήρες πρόγραμμα στο θεσμό, θα είναι διακοπές, με την ημερομηνία επιστροφής του να ορίζεται στο δικό μας Ράλλυ Ακρόπολις!

Στους δύο τρίτος χωρεί; Στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ δύσκολο, με τον Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) να έχει το ρόλο του πιο ισχυρού αουτσάιντερ, ψάχνοντας μια νίκη που θα τον επαναφέρει στο “κόλπο” του πρωταθλήματος. Τα Toyota θα έχουν σε αυτόν τον αγώνα ισχυρότερο κινητήρα και μην παραξενευτείτε αν δείτε ψηλά και τον Takamoto Katsuta ο οποίος έχει μάθει να οδηγεί σε τέτοιου είδους διαδρομές.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι δεν είναι πλέον ο οδηγός που θα πάρει τα ρίσκα που απαιτούνται σε έναν τόσο γρήγορο αγώνα, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι η απόδοση των team-mate του. Είναι έτοιμος ο Esapekka Lappi να διεκδικήσει ακόμα μία νίκη μετά από χρόνια; Κι από την άλλη, θα οδηγήσει flat out ο Teemu Suninen ή στην τελευταία του ίσως ευκαιρία για να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, θα εξελιχθεί σε παίκτη ομάδας που θα φέρει πίσω τους βαθμούς;

Κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν από την Πέμπτη κιόλας το βράδυ, οταν και ξεκινάει ο αγώνας με υπερειδική στην πόλη Tartu, κέντρο του αγώνα. Θα ακολουθήσουν ακόμα 20 ειδικές διαδρομές το τριήμερο, με το συνολικό μήκος του αγώνα να αγγίζει τα 300 χιλιόμετρα και τον καιρό να κάνει τα δικά του και οι προβλέψεις να δίνουν πιθανότητες για ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τη διάρκεια του ράλλυ.

 Να απολαύσουμε μέσα από τις οθόνες μας έναν όμορφο αγώνα και να ταξιδέψουμε στις ταχύτατες ειδικές της Εσθονίας μέσα από τις φωτογραφίες του μοναδικού Έλληνα φωτογράφου του WRC, Νίκου Κατίκη / Rallypixels!

Από Harris