Κερδίζοντας τις 7 από τις 8 τις ειδικές του δεύτερου σκέλους ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) έχτισε σημαντική διαφορά από τους διώκτες του και κάνει πλέον όνειρα για τη δεύτερη του νίκη στον γρηγορότερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. O Βρετανός οδήγησε στο όριο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του για τη διεκδίκηση της κορυφής.

Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) κατάλαβε από το πρωί ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει το ρυθμό του Βρετανού και αρκέστηκε στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης που ξέρει ότι τον κρατάει στο παιχνίδι του τίτλου, με δεδομένο ότι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Kalle Rovanpera εγκατέλειψε οριστικά και δεν θα διεκδικήσει βαθμούς ούτε από την power stage.

Το αγωνιστικό ενδιαφέρον περιορίζεται πλέον στη μάχη για την τρίτη θέση όταν ένα τετακέ του Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και περισσότερα από 10 χαμένα δευτερόλεπτα, έδωσαν την ευκαιρία στον Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally1) να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Ο Ιάπωνας με καταπληκτικό χρόνο στην τελευταία ειδική της ημέρας πήρε ξανά το πάνω χέρι δημιουργώντας διαφορά 5 δευτερολέπτων από τον οδηγό της Hyundai για τη μάχη του podium.

Ο JariMatti Latvala διασκεδάζει οδηγώντας το Toyota Yaris Rally1 στο δικό του ρυθμό που του εξασφαλίζει εύκολα την πέμπτη θέση, από τα μόλις έξι αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας που συνεχίζουν στον αγώνα.

Το Ράλλυ Φινλανδίας ολοκληρώνεται με το παραδοσιακά μικρό σκέλος της Κυριακής, τα 50 χιλιόμετρα του οποίου θα κρίνουν τον νικητή και την τελευταία θέση του βάθρου .

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris