Κάνοντας την καλύτερη επιλογή ελαστικών και οδηγώντας σαν Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Ott Tanak άνοιξε τη διαφορά από τους αντιπάλους του και εύχεται πλέον το Ford Puma Rally1 να αντέξει το ρυθμό του και την τελευταία ημέρα του Ράλλυ Χιλής ώστε να κερδίσει τον αγώνα.

Το δεύτερο σκέλος σημαδεύτηκε από την κακή επιλογή ελαστικών των οδηγών της Toyota, που επέλεξαν τη μαλακή γόμα, με αποτέλεσμα να έχουν κλαταρίσματα και να τερματίζουν με τα λινά στο τέλος του πρωινού loop. Οι Elfyn Evans, Kalle Rovanpera και Takamoto Katsuta έχασαν πολύτιμο χρόνο, αφήνοντας οι δύο πρώτοι τα Hyundai να τους ξεπερνούν.

Ο Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally1) διατήρησε τη δεύτερη θέση, όπως απειλείται από τον team-mate του Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) που βρίσκεται 14 δευτερόλεπτα πίσω του. Μόλις 11 δευτερόλεπτα πίσω από τον Βέλγο βρίσκεται ο Elfyn Evans που θα επιτεθεί για να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για τίτλο, ενώ ο Kalle Rovanpera δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την πέμπτη θέση.

Ακόμα ένας οδηγός της μεγάλης κατηγορίας που ταλαιπωρήθηκε από τα ελαστικά του ήταν ο Greg Munster (Ford Puma Rally1) που είχε δύο κλαταρίσματα στην τελευταία ειδική της ημέρας καταστρέφοντας ότι είχε χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Το Ράλλυ Χιλής ολοκληρώνεται την Κυριακή με 4 ειδικές διαδρομές και 54 αγωνιστικά χιλιόμετρα!

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris