Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ περνάει για ακόμα μια φορά τον Ατλαντικό για τον 11ο γύρο της χρονιάς, και τελευταίο χωμάτινο, το Ράλλυ Χιλής. Το Ράλλυ Χιλής επιστρέφει στο WRC από το 2019 όταν και διεξήχθη ο πρώτος και τελευταίος άγωνας του θεσμού στη χώρα, πριν αναβληθεί λόγω covid δύο διαδοχικές χρονιές, το 2020 και το 2021.

Το Ράλλυ Χιλής αποτελείται από 16 χωμάτινες ειδικές διαδρομές και 321 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Τα χώματα της θυμίζουν περισσότερο Βρετανία, με τις βροχές να είναι συνηθισμένες την εποχή διεξαγωγής του αγώνα. Σε σχέση με τον αγώνα του 2019 οι περισσότερες ειδικές είναι νέες, οπότε όλοι οι οδηγοί ξεκινούν στην ουσία από το μηδέν. Η δεύτερη ημέρα θα είναι και η κριτήρια για το αποτέλεσμα, με τις μεγαλύτερες διαδρομές και συνολικό μήκος που προσεγγίζει το ήμισυ του αγώνα.

Τα Toyota έχουν το θεωρητικό πλεονέκτημα, με τους Kalle Rovanpera και Elfyn Evans να έχουν μείνει μόνοι στη διεκδίκηση του τίτλου και να θέλουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Ott Tanak κέρδισε το μοναδικό Ράλλυ Χιλής της ιστορίας του WRC κι ελπίζει το Ford Puma Rally1 να του επιτρέψει να το ξανακάνει, ενώ και ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) απαλλαγμένος από το άγχος του πρωταθλήματος είναι ικανός για το καλύτερο.

Τα ρόστερ των ομάδων συμπληρώνουν ο Takamoto Katsuta στο τρίτο Yaris Rally1, οι Esapekka Lappi και Teemu Suninen στα δύο ακόμα Hyundai και ο Pierre Louis Loubet στο δεύτερο Puma. Δύο ακόμα Ford Puma Rally1 συμμετέχουν στον αγώνα εκτός βαθμών για τους κατασκευαστές, ένα για τον νεαρό Greg Munster με την υποστήριξη του Ιορδάνη Σερδερίδη, κι ένα για τον τοπικό Alberto Heller.

Αρκετοί οδηγοί της κατηγορίας WRC2 έκαναν το ταξίδι στην άλλη άκρη του ατλαντικού, με συνολικά 55 πληρώματα να συμμετέχουν στον αγώνα.

Καλό δρόμο σε όλους!

Photos: Rallypixels

Από Harris