Έχει εξελιχθεί πλέον σε κανόνα τα δύο τελευταία χρόνια. Όταν βρέχει, όταν γλιστράει, όταν οι συνθήκες ξεφεύγουν από το αναμενόμενο, ο Kalle Rovanpera είναι εκεί για να πιστοποιεί πως είναι ο καλύτερος όλων και δύσκολα θα χάσει.

Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota μετά από ένα προσεκτικό ξεκίνημα στις υπερειδικές της Τσεχίας την Πέμπτη, πρώτη ημέρα του Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης, εκμεταλλεύτηκε τις ικανότητες του στο βρεγμένο αλλά και την ιδανική σειρά εκκίνησης, που στην άσφαλτο είναι πάντα η πρώτη και έχτισε διαφορά στις ειδικές της Παρασκευής που του επιτρέπει να κάνει όνειρα για την κατάκτηση του τίτλου την Κυριακή το απόγευμα στο Passau της Γερμανίας, κέντρο το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης που φέτος κάνει την παρθενική του εμφάνιση στο WRC.

Εξαιρετικά γρήγοροι οι Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) μόνο όμως όταν οι συνθήκες είναι προβλέψιμες, με κοινό γνώρισμα των δύο τη δυσκολία διαχείρισης όταν καίει η μπάλα, χαρακτηριστικό γνώρισμα των Παγκοσμίων Πρωταθλητών. Ο Βέλγος βρίσκεται στη δεύτερη θέση, 36 δευτερόλεπτα από την κορυφή, ενώ ο επίδοξος πρωταθλητής Βρετανός θα πρέπει να βρει αυτά τα 47 δευτερόλεπτα που του λείπουν μέχρι τον τερματισμό, για να ανανεώσει τις αμυδρές ελπίδες του για τον τίτλο.

Τέταρτος ακολουθεί ο Ott Tanak, με το Puma να υστερεί αισθητά στην άσφαλτο, δεν πρόκειται να πάρει ρίσκα για το κάτι παραπάνω στην προτελευταία του εμφάνιση στην ομάδα του Wilson. Ρίσκα πήρε ο Esapekka Lappi, κάτι που άλλωστε μαρτυρούν οι χρόνοι του με το Hyundai i20 Rally1 πριν βγει εντυπωσιακά από το δρόμο, αποφεύγοντας από τύχη τους πολλούς Τσέχους θεατές που κάθονται σε επικίνδυνα σημεία και είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή μιας ειδικής διαδρομής.

Άσχημα εξελίσσεται ο αγώνας για τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Sebastien Ogier που είχε κλατάρισμα με το καλημέρα, ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στην εταιρεία πάροχο ελαστικών στο WRC, χάνοντας κάθε ελπίδα για νίκη, αλλά και το κίνητρο του. Κατάφερε στο τέλος της ημέρας να ανεβεί στην 6η θέση, πίσω από τον ταχύτερο της β’ διαλογής οδηγών του WRC Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1). Την πρώτη 8αδα συμπληρώνουν οι Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally1) και Greg Munster με τον νεαρό οδηγό από το Λουξεμβούργο να παρουσιάζει σημαντική βελτίωση στο τιμόνι του Ford Puma Rally1 του Ιορδάνη Σερδερίδη.

Το Ράλλυ Κεντρικής Ευρώπης μεταφέρεται το Σάββατο στις ειδικές της Γερμανίας και της Αυστρίας, με τον καιρό αλλά και την αντιστροφή της σειράς εκκίνησης να φαντάζουν ως καθοριστικοί παράγοντες για την εξέλιξη του αγώνα.

Απόστολος Παλάτος

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris