Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2023, το Ράλλυ Ιαπωνίας, διεξάγεται το τριήμερο 17-19 Νοεμβρίου και πραγματικά ψάχνουμε να βρούμε κίνητρα για να παρακολουθήσουμε τον αγώνα. Όλα τα βασικά πρωταθλήματα έχουν ήδη κριθεί και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη νέα χρονιά, με το Ράλλυ Ιαπωνίας να αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Για όλους; Σίγουρα όχι για όλους, αφού η Toyota επιθυμεί διακαώς τη νίκη μέσα στην πατρίδα της και βεβαίως να πάρει τη ρεβάνς από την ήττα της το 2022 από την Hyundai. Για τους υπόλοιπους, περισσότερο ενδιαφέρον θα παρουσιάζουν οι συζητήσεις στο service park για τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν ενόψει 2024 και τα ρόστερ των ομάδων.

Η Πρωταθλήτρια Κατασκευαστών του 2023 συμμετέχει σύσσωμη στο ασφάλτινο Ράλλυ Ιαπωνίας, με όλους της τους οδηγούς να διεκδικούν μια θέση στο βάθρο ή ακόμα και τη νίκη. Οι Kalle Rovanpera, Sebastien Ogier, Elfyn Evans αλλά και Takamoto Katsuta θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, χωρίς βαθμολογικό άγχος, με τα αφεντικά της ομάδας να μην έχουν καμία ιδιαίτερη προτίμηση για τον πρώτο, αρκεί αυτός να οδηγεί Toyota Yaris Rally1!

Στην αντίπερα όχθη, η Hyundai θέλει να επαναλάβει την περσινή της επιτυχία και να κλείσει τη χρονιά με νίκη, ποντάροντας κυρίως στις ικανότητες του Thierry Neuville. O Esapekka Lappi έχει αυστηρές εντολές να τερματίσει τον αγώνα, ενώ ο Dani Sordo θα οδηγήσει το Hyundai i20 Rally1 ίσως για τελευταία φορά.

Σίγουρα για τελευταία φορά θα οδηγήσει το Ford Puma Rally1 o Ott Tanak που ετοιμάζεται να επιστρέψει στη Hyundai, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα μπει στο bucket του Rally1 ο Adrien Fourmaux με σκοπό να παραμείνει εκεί και τη νέα χρονιά.

Το Ράλλυ Ιαπωνίας περιλαμβάνει 22 ειδικές διαδρομές και 305 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ξεκινάει το μεσημέρι της Πέμπτης, με υπερειδική στο στάδιο της Toyota.

Photos: Rallypixels

Από Harris