Όσες φορές και να το ζήσεις, θέλεις ξανά και ξανά. Οι βραδινές ειδικές που άνοιξαν την αυλαία του Ράλλυ Μόντε Κάρλο και ειδικά η θρυλική πλέον Bayons προσέφερε στους φίλους των ράλλυ μια μαγική βραδιά που κάθε fan των αγώνων ονειρεύεται να ζήσει. Χιλιάδες κόσμου κρεμάστηκαν σαν τα τσαμπιά στις συνεχόμενες φουρκέτες της ειδικής, τις περίφημες Tourniquets, άναψαν καπνογόνα, πέταξαν πυροτεχνήματα, τραγούδησαν και παραλίγο να βάλουν φωτιά στο βουνό.
Ο ενθουσιασμός από τα περάσματα των λίγων rally1 αγωνιστικών ήταν τεράστιος με τα περισσότερα καπνογόνα να ανάβουν για τον Sebastien Ogier, o ομόσταυλός του όμως στην Toyota Elfyn Evans ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση επικρατώντας και στις 2 ειδικές της Πέμπτης. Ο Βρετανός ήταν ξεκάθαρα ταχύτερος δημιουργώντας διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Neuville (Hyundai i20 Rally1), με τον πολυνίκη του αγώνα Ogier να βρίσκεται μόλις τρίτος, 22 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Ο Γάλλος “προσπέρασε” στη δεύτερη ειδική τον Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) που ακολουθεί κατά πόδας, συμπληρώνοντας την τετράδα των διεκδικητών της νίκης.
Από τους δευτεροκλασάτους ταχύτερος ήταν ο Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) στην πέμπτη θέση της γενικής, εμπρός από τους Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1), Greg Munster (Ford Puma Rally1) και Andreas Mikkelsen o οποίος δεν προσαρμόστηκε ακόμα στις απαιτήσεις του Hyundai i20 Rally1.
Στην κατηγορία WRC2 την έκπληξη κάνει ο Pepe Lopez (Skoda Fabia RS Rally2) που κερδίζει τα Citroen C3 Rally2 των Nikolay Gryazin και Yohan Rossel. O “δικός μας” Ιορδάνης Σερδερίδης συνεχίζει στην τρίτη θέση της κατηγορίας WRC Masters με το Volkswagen Polo R5.
Το Ράλλυ Μόντε Κάρλο έχει πολύ δρόμο ακόμα για τον τερματισμό, με την δεύτερη του ημέρα να αποτελείται από 6 ειδικές και περισσότερα από 100 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Καλά αρχίσαμε, μακάρι η συνέχεια να είναι ανάλογη με θέαμα και ανταγωνισμό!
Αποτελέσματα 1ης ημέρας: