Σε κλίμα φορτισμένο συναισθηματικά διεξάγεται στις 18 με 21 Απριλίου το Ράλλυ Κροατίας, τέταρτος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Τέτοια εποχή έναν χρόνο πριν ο κόσμος του WRC έχασε ένα από τα καλύτερα παιδιά του, τον Craig Breen σε ατύχημα σε δοκιμές πριν την έναρξη του αγώνα.

Η τελευταία ομάδα του Ιρλανδού, η Hyundai Motorsport θα έχει και φέτος τα αυτοκίνητα της βαμμένα στα χρώματα της πατρίδας του Craig Breen σε έναν αγώνα στον οποίο οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν καταλυτικό ρόλο. Στις αναγνωρίσεις λίγες ημέρες πριν την εκκίνηση έπεσε μέχρι και χιόνι στις ειδικές διαδρομές του αγώνα, ενώ οι πιθανότητες βροχής κατά τη διάρκεια του είναι μεγάλες.

Η παράδοση θέλει Toyota, με τους Ιάπωνες να φεύγουν με τη νίκη στις 3 προηγούμενες εκδόσεις του αγώνα που μετρούσαν στο WRC. Οι Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) και Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης στο Zagreb και θα επιχειρήσουν κάτι ανάλογο και φέτος, με αντίπαλο δέος τον επικεφαλής της βαθμολογίας του πρωταθλήματος Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1). Δεν ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα ο Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) και θα προσπαθήσει να ρεφάρει στην Κροατία, ενώ αντίθετα, ένα ακόμα βάθρο θα κυνηγήσει ο φορμαρισμένος Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1). Φορμαρισμένος και ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) θέλει να συνεχίσει τις εμφανίσεις από το επάνω ράφι, ενώ το ρόστερ της μεγάλης κατηγορίας στον τέταρτο γύρο του θεσμού συμπληρώνουν οι Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Rally1) και Greg Munster (Ford Puma Rally1).

Πολλές και καλές συμμετοχές περιλαμβάνονται και στη δεύτερη κατηγορία, με φαβορί για τη νίκη τους μονομάχους του Ράλλυ Μόντε Κάρλο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2), Pepe Lopes (Skoda Fabia RS Rally2) και Nikolay Gryazin (Citroen C3 Rally2).

To Ραλλυ Κροατίας αποτελείται από 20 ειδικές διαδρομές και 283 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τις περισσότερες ειδικές διαδρομές να επαναλαμβάνονται από τον περσινό αγώνα. Καλή διασκέδαση σε όλους!

Από Harris