Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Sebastien Ogier ολοκληρώθηκε το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Πορτογαλίας, η κατάταξη του οποίου δίνει και τους περισσότερους βαθμούς σε οδηγούς και κατασκευαστές. Ο Γάλλος πολυπρωταθλητής ήταν αυτός που “καθάρισε τη μπουγάδα” για την ομάδα της Toyota καταφέρνοντας να τερματίσει στην πρώτη θέση της κατάταξης.

Ο μεγαλύτερος του αντίπαλος για τη νίκη, ο ομόσταυλός του Kalle Rovanpera βγήκε από το δρόμο στο πρωινό loop του Σαββάτου καταστρέφοντας την προσπάθεια του, και αυτή είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό στους τρεις αγώνες που συμμετείχε φέτος, κάτι που προβληματίζει… Αντίστοιχα, εκτός αγώνα έμεινε και ο τέταρτος οδηγός της ομάδας Takamoto Katsuta με σπασμένη πίσω ανάρτηση, τη στιγμή που πάλευε με τα Hyundai για το βάθρο.

Ο 8κις Παγκόσμιος Πρωταθλητής ήταν αυτός που έσωσε το γόητρο για τους Ιάπωνες και πλέον στο loop της Κυριακής θα προσπαθήσει να κερδίσει ακόμα ένα Ράλλυ Πορτογαλίας και να γίνει ο ρέκορντμαν νικών.

Τις εγκαταλείψεις των Toyota εκμεταλλεύτηκαν οι οδηγοί της Hyundai που ακολουθούν στις θέσεις 2-3 και 4. Καλυτερότερος για τους Κορεάτες ο Tanak που θα διεκδικήσει την πρώτη θέση από τον Ogier στις ειδικές της Κυριακής. Ο Εσθονός προσπάθησε παίρνοντας μάλιστα προσωρινά το προβάδισμα στις πρωινές ειδικές, όμως στη συνέχεια ένα κλατάρισμα τον καθυστέρησε με αποτέλεσμα ο Γάλλος να δημιουργήσει διαφορά 12 δευτερολέπτων που, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί “ασφαλείας” στις ειδικές της Πορτογαλίας.

Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) συγκεντρώνοντας σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα, με τον Dani Sordo να τον προστατεύει διακριτικά μένοντας πίσω του.

Ανταγωνιστικός ήταν στο δεύτερο σκέλος και ο Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) που με καλύτερη σειρά εκκίνησης θα μπορούσε να απειλήσει τα Hyundai. Έκτος και “καταϊδρωμένος συνεχίζει ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που πραγματοποιεί μια από τις χειρότερες του εμφανίσεις στην Πορτογαλία, ελπίζοντας πως την Κυριακή θα αλλάξει η τύχη του. Πίσω του ο πρωτοπόρος της κατηγορίας RC2 Nikolai Gryazin (Citroen C3 Rally2) που όμως δεν διεκδικεί βαθμούς για το πρωτάθλημα της WRC2 σε αυτόν τον αγώνα.

Ο Ρώσος εκμεταλλεύτηκε τις εξόδους των γρηγορότερων οδηγών της κατηγορίας Oliver Solberg και Gus Greensmith με τα Skoda Fabia RS Rally2, και το κλατάρισμα του Yohan Rossel με Citroen C3 Rally2. Στην δεύτερη κατηγορία προηγείται πλέον ο Jan Solans με Toyota Yaris Rally2 και τους Joshua McErlean (Skoda Fabia RS Rally2) και Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) να ακολουθούν, με τον Γάλλο μάλιστα να χρεώνεται με ποινή ενός λεπτού στο τέλος του σκέλους, αφού ξεκίνησε μετά το κλατάρισμα χωρίς να έχει δέσει τη ζώνη του.

To Ράλλυ Πορτογαλίας τερματίζει την Κυριακή το μεσημέρι με τη θρυλική Fafe, με όλο το τελευταίο σκέλος να δίνει διαφορετικούς βαθμούς στον αγώνα.

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris