Κάτι που θεωρούσαμε δεδομένο μέχρι πέρσι, έγινε σπάνιο, και φτάσαμε στον 5ο αγώνα της χρονιάς, το Ράλλυ Πορτογαλίας για να το ξαναδούμε. Όλα τα “βαριά χαρτιά”, ή σχεδόν όλα, του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ θα βρεθούν αντιμέτωπα για πρώτη φορά φέτος σε έναν αγώνα με λαμπρή ιστορία που σημάδεψε μάλιστα την εξέλιξη του σπορ.

Στον αγώνα με τα σκληρότερα μέτρα ασφαλείας για θεατές θα αναμετρηθούν οι δύο Παγκόσμιοι πολυπρωταθλητές των τελευταίων ετών, ο προσφατος Kalle Rovanpera και ο οκτάκις Sebastien Ogier με τα Toyota τους, με τους επίδοξους Πρωταθλητές. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Thierry Neuville που ηγείται της βαθμολογίας με Hyundai i20 Rally1 και τον Elfyn Evans με ακόμα ένα Toyota Yaris Rally1. Να καλύψει το χαμένο έδαφος, αρκετό είναι η αλήθεια θα προσπαθήσει ο Ott Tanak που όλοι θέλουμε να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών με το Hyundai i20 Rally1, ενώ ψηλά στοχεύει για ακόμα έναν αγώνα η έκπληξη της φετινής σεζόν, ο Adrien Fourmaux με Ford Puma Rally1.

Με το Ράλλυ Πορτογαλίας να προβλέπεται στεγνό, ο πρώτος στο δρόμο Neuville άρχισε από νωρίς τα παράπονα, σχετικά με το καθάρισμα του οδοστρώματος και το μειονέκτημα που θα αντιμετωπίσει κυρίως απέναντι στους part-time οδηγούς Ogier και Rovanpera. Οι κανόνες όμως είναι αυτοί και ισχύουν για όλους θα απαντήσουν οι πολυπρωταθλητές που τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν αυτοί στη θέση του Βέλγου.

Πρώτη εμφάνιση στη σεζόν για τον Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) σε έναν αγώνα που αγαπάει ιδιαίτερα, με τον Takamoto Katsuta να στοχεύει να μην είναι το τελευταίο Toyota και τον Greg Munster (Ford Puma Rally1) να μην είναι το τελευταίο rally1 του αγώνα.

Παρόντες και οι περισσότεροι διεκδικητές του τίτλου της κατηγορίας WRC2 με τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) και Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2) να θέλουν να διατηρήσουν τα κεκτημένα, και τους Gus Greensmith (Skoda Fabia RS Rally2), Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2), Teemu Suninen (Hyundai i20 Rally2) και Pierre- Louis Loubet (Skoda Fabia RS Rally2) να θέλουν να ανεβούν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

To Ραλλυ Πορτογαλίας αποτελείται από 22 ειδικές διαδρομές και 337 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ξεκινάει την Πέμπτη το βράδυ με υπερειδική δίπλα στη θάλασσα στην Figueira da Foz. Φυσικά δεν λείπουν οι ξακουστές ειδικές της περιοχής όπως η Amarante και η Arganil, με την power stage να είναι και φέτος η θρυλική Fafe!

Καλή παρακολούθηση σε όλους!

Από Harris