Έντονες συγκινήσεις προσέφερε η πρώτη ημέρα του Ράλλυ Σαρδηνίας, 6ου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Μία “κουτσή” ημέρα που περιλάμβανε το shakedown σε μορφή υπερειδικής το πρωί και τέσσερις ειδικές συνολικού μήκους 78 αγωνιστικών χιλιομέτρων με χαρακτηριστικό την πολλή σκόνη. Ευτυχώς ο άνεμος ήταν με το μέρος των πολλών θεατών που βρέθηκαν στο βουνό και τους επέτρεψε να απολαύσουν πλούσιο θέαμα.

Παρά το μικρό μήκος του πρώτου σκέλους δύο οδηγοί είναι αυτοί που ξεχώρισαν και φαίνεται πως θα διεκδικήσουν τη νίκη και τους βαθμούς. Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) προηγείται έχοντας ξεκινήσει ιδανικά το Ράλλυ Σαρδηνίας, επικρατώντας μάλιστα σε δύο ειδικές.

Μόλις 4,5 δευτερόλεπτα πίσω του ο Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει την πρώτη του νίκη φέτος. Ο Εσθονός κέρδισε κι αυτός μια ειδική και έχοντας καλύτερη σειρά εκκίνησης το Σάββατο θα κάνει την επίθεση του.

Μεγάλες μάχες θα δοθούν και για την τρίτη θέση, με τους οδηγούς που τη διεκδικούν να απέχουν πάνω από μισό λεπτό από τους δύο πρωτοπόρους. Οι Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1), Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) έφτασαν στην ανασυγκρότηση στις θέσεις 3-4-5 με ελάχιστη διαφορά μεταξύ τους, όμως ο Βέλγος είναι αυτός που παρουσιάζεται ως φαβορί για να την κατακτήσει. Ο Neuville καθάριζε το δρόμο στις πρώτες ειδικές του σκέλους, χάνοντας πολύτιμο χρόνο, όμως χάρη στην κατάλληλη στρατηγική του με τα ελαστικά κατάφερε να κερδίσει την τελευταία ειδική και να μαζέψει τη διαφορά.

Απογοητευτικός για ακόμα έναν αγώνα ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) τα έβαλε με τον εαυτό του για την κακή του απόδοση, η οποία συνοδεύτηκε και από κλατάρισμα στην πρώτη ειδική και τον περιόρισε στην έκτη θέση, μπροστά μόνο από τον Greg Munster (Ford Puma Rally1) που είναι ο μοναδικός οδηγός της M-Sport που ολοκλήρωσε το σκέλος. Ο έτερος, ο Adrien Fourmaux, εγκατέλειψε από μηχανικό πρόβλημα στην τελευταία ειδική του σκέλους, με ένα κλατάρισμα να τον ρίχνει εκτός τριάδας στην προηγούμενη ειδική.

Ταχύτερος οδηγός της κατηγορίας WRC2 στο πρώτο σκέλος ο Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2) κρατάει άνετα πίσω του τον Pierre Louis Loubet (Skoda Fabia RS Rally2) και τον Jan Solans (Toyota Yaris Rally2). O νεαρός Ισπανός μάλιστα τερμάτισε την τελευταία ειδική με σπασμένη πίσω ανάρτηση και αναγκάστηκε να κάνει “ακροβατικά” για να καταφέρει να φτάσει στο σέρβις της ομάδας του!

Το Σάββατο είναι η πιο απαιτητική ημέρα του Ράλλυ Σαρδηνίας με 8 ειδικές 149 χιλιομέτρων να αναμένουν για να εξαντλήσουν τα πληρώματα.

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris