Με τεράστια ανατροπή “στο τελευταίο λεπτό” ολοκληρώθηκε το Ράλλυ Σαρδηνίας, ένας από τους πιο ενδιαφέροντες αγώνες των τελευταίων ετών! Ο Ott Tanak κατάφερε να “κλέψει” τη νίκη λίγο πριν το τέλος στην παραλία της Argentierra τερματίζοντας μόλις 0,2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο Sebastien Ogier! Ο Εσθονός οδηγός της Hyundai εκμεταλλεύτηκε το κλατάρισμα του πολυπρωταθλητή στα τελευταία σκληρά χιλιόμετρα της power stage και ανέτρεψε τη διαφορά των 6,2 δευτερολέπτων πανηγυρίζοντας αυτός στον τερματισμό στο λιμάνι του Alghero! Η τύχη του έκλεισε το μάτι και του έδωσε πίσω αυτό που του χρωστούσε, αφού με παρόμοιο τρόπο ο Tanak έχασε τη νίκη από τον Sordo στην ίδια ειδική το 2019! Μάλιστα η τελική διαφορά των 0,2 δευτερολέπτων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου ήταν ισοφάριση του ρεκόρ μικρότερης διαφοράς με το Ράλλυ Ιορδανίας του 2011!

Το μόνο δυσάρεστο για τον Tanak είναι ότι η επιτυχία του αυτή δεν συνοδεύτηκε κι από τους βαθμούς που θα άξιζαν στο νικητή, αφού το νέο σύστημα βαθμολόγησης της FIA δίνει ξεχωριστούς βαθμούς για το τελευταίο σκέλος, κάτι το οποίο η πλειοψηφία των οδηγών επικρίνει ανοικτά.

Ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) έχασε μια ακόμα νίκη στη Σαρδηνία μέσα από τα χέρια του, αφού δεν απέφυγε το κλατάρισμα σε μια ειδική η οποία ήταν γεμάτη με μεγάλες πέτρες. Το αμμώδες έδαφος της Argentierra σκάφτηκε υπερβολικά σε ορισμένα σημεία, με βράχους τεραστίου μεγέθους να κάνουν την εμφάνιση τους και τους οδηγούς να μην μπορούν να τους αποφύγουν. Ο Γάλλος δήλωσε απογοητευμένος στον τερματισμό αφού σε αυτόν τον αγώνα τον ενδιέφερε μόνο η νίκη και όχι οι όποιοι βαθμοί του δεύτερου σκέλους.

Τρίτος τερμάτισε ο Dani Sordo (Hyundai i20 Rally1) που κράτησε πίσω του τον Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) και τον νέο Greg Munster (Ford Puma Rally1) να σημειώνει το καλύτερο του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία τερματίζοντας πέμπτος.

Κερδισμένος του τελευταίου σκέλους του αγώνα ο Thierry Neuville που με ομολογουμένως φανταστική απόδοση κατάφερε να μαζέψει το απόλυτο των βαθμών σε Super Sunday και power stage! Σε έναν αγώνα που έμοιαζε χαμένος, ο Βέλγος οδηγός της Hyundai πίεσε στο όριο και παρά το μειονέκτημα της σειράς εκκίνησης κατάφερε να είναι ο καλύτερος της ημέρας συγκεντρώνοντας σημαντικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα.

Βαθμούς μόνο από το τρίτο σκέλος και την power stage συγκέντρωσαν και οι Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) και Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) που επέστρεψαν στον αγώνα με superrally.

Ακόμα μια νίκη στο πρωτάθλημα της κατηγορίας WRC2 σημείωσε οδηγός της Toyota. Αυτή τη φορά ταχύτερος ήταν ο Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2) που δείχνει έτοιμος για το βήμα στην μεγάλη κατηγορία, οδηγώντας ταχύτατα και κυρίως μυαλωμένα.

Στη μάχη για τη δεύτερη θέση αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Yohan Rossel (Citroen C3 Rally2) που μετά το κλατάρισμα που είχε στο πρώτο σκέλος οδήγησε με την ταυτότητα στο στόμα καταφέρνοντας να επικρατήσει του πολύ επιθετικού Jan Solans (Toyota Yaris Rally2). Ο Γιώργος Βασιλάκης κατάφερε να επιβιώσει σε ακόμα έναν σκληρό αγώνα τερματίζοντας στην έβδομη θέση μεταξύ των οδηγών της κατηγορίας Masters.

Τρίτος νικητής στην κατηγορία Juniors σε τρεις αγώνες ήταν ο Παραγουανός Diego Dominguez μπροστά από τον ταχύτατο Τούρκο Ali Turkkan!

Επόμενος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ το Ράλλυ Πολωνίας στα τέλη του Ιούνη.

Τελικά Αποτελέσματα:

Από Harris