Με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους πολλούς αλλά καθόλου πειθαρχημένους θεατές ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Πολωνίας. Δύο από τις ειδικές της ημέρας δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ λόγω της κακής τοποθέτησης πολλών θεατών ενώ ακόμα μια κινδύνεψε, με την επιστροφή της Πολωνίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ να μην γίνεται με τον καλύτερο τρόπο…

Αγωνιστικά, το καθάρισμα των ειδικών όπως αναμενόταν δυσκόλεψε τους πρώτους και ευνόησε τους late runners, με τις διαφορές μεταξύ των πρώτων να είναι πολύ μικρές και να προμηνύουν ένα ενδιαφέρον δεύτερο σκέλος. Ο αναγεννημένος Andreas Mikkelsen (Hyundai i20 Rally1) εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τη σειρά εκκίνησης του, κέρδισε δύο ειδικές και βρίσκεται στην κορυφή της προσωρινής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους.

Πολύ κοντά του, οι δύο οδηγοί της Toyota που θα τα δώσουν όλα για τη νίκη, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, με τον Kalle Rovanpera να απέχει μόλις 1,8 δευτερόλεπτα από την κορυφή και τον Elfyn Evans μόλις 2.

Στην τέταρτη θέση και μέσα στη μάχη για μια θέση στο βάθρο ο πολύ σταθερός φέτος Adrien Fourmaux (Ford Puma Rally1) κατάφερε να ξεπεράσει μόλις στην τελευταία υπερειδική του σκέλους την έκπληξη του αγώνα, τον νεαρό Λετονό Martins Sesks που οδηγεί για πρώτη φορά ένα μη υβριδικό Ford Puma Rally1 και κλέβει την παράσταση!

Την πρώτη εξάδα συμπληρώνει ο Greg Munster (Ford Puma Rally1) που θα προσπαθήσει να κρατήσει πίσω του τον πρώτο στον δρόμο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) που έχασε σχεδόν μισό λεπτό, αλλά και τον Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) που παρά το γεγονός ότι κέρδισε την υπερειδική που έκλεινε το σκέλος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Άτυχος της ημέρας ο νικητής της υπερειδικής της Πέμπτης Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) ο οποίος χτύπησε ελάφι στην πρώτη ειδική της Παρασκευής και εγκατέλειψε τη μάχη για ένα καλό αποτέλεσμα.

Στην κατηγορία WRC2 ο Sami Pajari (Toyota Yaris Rally2) πήρε το προβάδισμα από νωρίς και το κράτησε καθ’ όλη τη διάρκεια του σκέλους, έχοντας πίσω του τον τοπικό ήρωα Kajetan Kajetanowicz (Skoda Fabia RS Rally2)! Αρκετά πιο πίσω βρίσκονται κάποια από τα φαβορί για τη νίκη, με τον Pierre Louis Loubet (Skoda Fabia RS Rally2) μόλις έκτο και τον Oliver Solberg (Skoda Fabia RS Rally2) μόλις έβδομο.

Το δεύτερο σκέλος του Ράλλυ Πολωνίας είναι και το μεγαλύτερο του αγώνα με επτά ειδικές διαδρομές και 124 αγωνιστικά χιλιόμετρα και ας ελπίσουμε ότι οι θεατές πήραν το μάθημα τους και δεν θα έχουμε άλλες ακυρωμένες ειδικές διαδρομές.

Photos: Rallypixels

Αποτελέσματα 1ου σκέλους:

Από Harris