Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα και του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις που όπως μας έχουν συνηθίσει πλέον οι οργανωτές περιλαμβάνει καινοτομίες και εκπλήξεις. Κανένα Ακρόπολις της σύγχρονης εποχής δεν είναι ίδιο με το προηγούμενο, με αλλαγές που αναθερμαίνουν το ενδιαφέρον και το κρατούν ψηλά!

Το 68ο Ράλλυ Ακρόπολις αποτελείται απο 15 ειδικές διαδρομές και 303 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Η φιλοσοφία του αγώνα παραμένει η ίδια, με κέντρο του αγώνα και πάλι την πόλη της Λαμίας και την Πανελλήνια Έκθεση, και τις ειδικές διαδρομές να καλύπτουν και πάλι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι της επικράτειας. Η Φθιώτιδα, η Φωκίδα, η Βοιωτία, η Ευρυτανία και η Κορινθία “δίνουν” και φέτος ειδικές στον εθνικό μας αγώνα.

Η εκκίνηση φέτος θα δοθεί από την πόλη της Λαμίας την Πέμπτη το βράδη και το αγωνιστικό μέρος θα ξεκινήσει την Παρασκευή με τις ειδικές της Παύλιανης (με νέα χάραξη), της Δάφνης και του Ταρζάν οι οποίες θα επαναληφθούν πρωί και απόγευμα.

Το Σάββατο θα είναι η πιο απαιτητική ημέρα του αγώνα αφού τα πληρώματα θα ξεκινήσουν το πρωί από τη Λαμία, θα φτάσουν μέχρι το Λουτράκι για να επιστρέψουν το βράδυ και πάλι στη Λαμία θυμίζοντας τα παλιά καλά Ακρόπολις. Η ειδική Ρεγκίνι θα ανοίξει το πρόγραμμα του δεύτερου σκέλους, με τη Θήβα να ακολουθεί, πριν τα αγωνιστικά κατευθυνθουν προς την Κόρινθο για τις ειδικές διαδρομές των Αγίων Θεοδώρων και του Λουτρακίου, με την ειδική Άγιοι Θεόδωροι να επαναλαμβάνεται και δεύτερη φορά. Στο δρόμο της επιστροφής στη Λαμία θα υπάρχει ακόμα μια έκπληξη, η υπερειδική που θα διεξαχθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο!

Η τελευταία ημέρα του Ράλλυ Ακρόπολις που δίνει διαφορετικούς βαθμούς για το πρωτάθλημα περιλαμβάνει τις ειδικές διαδρομές του Οινοχωρίου και του Ελευθεροχωρίου,με το Ελευθεροχώρι να επαναλαμβάνεται και να αποτελεί την power stage του αγώνα!

Αν μη τι άλλο διαφορετική και ενδιαφέρουσα η νέα σχεδίαση του Ράλλυ Ακρόπολις και μένει να αποδειχθεί στην πράξη το “κάθε χρόνο και καλύτερα”!

Από Harris