Η κατάσταση δεν ξεκαθάρισε ούτε μετά το πέρας του δεύτερου σκέλους του Ράλλυ Σουηδίας με τις μάχες για τη νίκη αλλά και τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου να περιμένουν ανοικτές! Οι διαφορές είναι μικρές και τα 65 σχεδόν χιλιόμετρα που απομένουν μέχρι τον τερματισμό δεν αφήνουν περιθώρια εφυσυχασμού.
Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) διατηρεί των πρωτοπορία, με τον ομόσταυλο του Takamoto Katsuta να απέχει μόλις 3 δευτερόλεπτα! Αμφότεροι κινήθηκαν στα όρια της πρόσφυσης στο χιόνι και μάλιστα στάθηκαν τυχεροί αφού είχαν τις στιγμές τους που ευτυχώς και για τους δύο τους κόστισε ελάχιστα.
Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) που ήταν ο ταχύτερος σε τρεις ειδικές και δεδομένων των αρκετών χιλιομέτρων μέχρι τον τερματισμό βλέπει μέχρι και τη νίκη, απέχοντας μόλις 6 δευτερόλεπτα από την κορυφή.
Μια θέση στο βάθρο θα διεκδικήσει και ο τέταρτος Ott Tanak που δεν αισθάνεται ικανοποιημένος από την απόδοση του Hyundai i20 Rally1.
Ο τρίτος οδηγός της κορεατικής ομάδας Adrien Fourmaux ολοκλήρωσε άδοξα τη μάχη του για μια θέση στο βάθρο. Ο Γάλλος έχασε περισσότερα από 20 δευτερόλεπτα στην 11η ειδική όταν σταμάτησε αμέσως μετά την εκκίνηση για να δέσει σωστά το κράνος του, ενώ φανερά επηρεασμένος από το λάθος του, πίεσε υπερβολικά και βγήκε από το δρόμο στην 13η ειδική εγκαταλείποντας το σκέλος.
Σαφώς βελτιωμένος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) σημείωσε χρόνους κορυφής, δεν κατάφερε όμως να μαζέψει τα χαμένα δευτερόλεπτα του πρώτου σκέλους ολοκληρώνοντας τις ειδικές του Σαββάτου στην πέμπτη θέση.
Πρώτο από τα Ford Puma Rally1 παραμένει αυτό του Martins Sesks στην 6η θέση της γενικής, με τον νεαρό Λετονό να αποκρούει με επιτυχία την επίθεση του Sami Pajari (Toyota Yaris Rally1). O Φινλανδός οδηγός της δεύτερης ομάδας της Toyota απέχει 12 δευτερόλεπτα από τον στόχο του και θα προσπαθήσει και πάλι να καλύψει τη διαφορά την Κυριακή.
Οι Josh McErlean και Greg Munster (Ford Puma Rally1) καταλαμβάνουν την όγδοη και ένατη θέση, μπροστά από τον πρωτοπόρο της κατηγορίας WRC2 Oliver Solberg (Toyota Yaris Rally2).
Ο νεαρός Σουηδονορβηγός κρατάει τη νίκη στα χέρια του, με τους Φινλανδούς Roope Korhonen (Toyota Yaris Rally2) και Mikko Heikkila (Skoda Fabia RS Rally2) να συμπληρώνουν τις θέσεις που οδηγούν στο βάθρο.
Στην κατηγορία των Juniors ένα λάθος του Mille Johansson (Ford Fiesta Rally3) έδωσε την ευκαιρία στον Αυστραλό Taylor Gill (Ford Fiesta Rally3) να πάρει την πρωτοπορία.
Ανέβηκαν θέσεις στην κατάταξη οι Έλληνες Ιορδάνης Σερδερίδης με Ford Puma Rally1 και Γιώργος Βασιλάκης με Ford Fiesta Rally3 και οδεύουν προς τον τερματισμό.
Την Κυριακή τα σπουδαία στο Ράλλυ Σουηδίας με 3 ειδικές 65 σχεδόν χιλιομέτρων να κρίνουν το αποτέλεσμα.
Αποτελέσματα 2ης ημέρας: