Το Ράλλυ Σαφάρι είναι ένας αγώνας αντοχής και όχι ταχύτητας και το αποδεικνύει περίτρανα για τρίτη συνεχή ημέρα! Δεν υπήρξε οδηγός που δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, με τον Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) που αντιμετώπισε τα λιγότερα να βρίσκεται άνετα στην κορυφή.
Τα δύο Hyundai των Ott Tanak και Thierry Neuville είναι αυτά που καταδιώκουν τον Βρετανό, αφού ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally2) υποχώρησε στην πέμπτη θέση αφού αντιμετώπισε σειρά κλαταρισμάτων και σπασμένη πίσω ανάρτηση στο απογευματινό loop.
Δύο λεπτά πίσω από τον πρωτοπόρο βρίσκεται ο Tanak (Hyundai i20 Rally1) που αντιμετώπισε μόνο ένα (!!!) κλατάρισμα στις ειδικές του Σαββάτου, με τον Neuville (Hyundai i20 Rally1) που είχε δύο κλαταρισμένα ελαστικά να βρίσκεται στην τρίτη θέσημ 4:30 πίσω από την κορυφή.
Ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris Rally1) θα παλέψει για μια θέση στο βάθρο, έχοντας κι αυτός πολλά κλαταρίσματα και μια επίσκεψη εκτός δρόμου.
Την πρώτη επτάδα συμπληρώνουν σε ρυθμό τερματισμού οι Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1), Sami Pajari (Toyota Yaris Rally1) και Greg Munster (Ford Puma Rally1), μπροστά από τους δύο πρώτους της κατηγορίας WRC2 Gus Greensmith (Skoda Fabia RS Rally2) και Jan Solans (Toyota Yaris Rally2).
Ο Ιορδάνης Σερδερίδης εκμεταλλευόμενος τις συνθήκες αλλά και τα πολλά προβλήματα των αντιπάλων του ανέβηκε στην 10η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ο Γιώργος Βασιλάκης δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ούτε το τρίτο σκέλος εγκαταλείποντας από μηχανικά προβλήματα.
Το τελευταίο σκέλος του Ράλλυ Σαφάρι που προσφέρει επιπλέον βαθμούς στους αγωνιζόμενους αποτελείται από 5 ειδικές διαδρομές και 66 αγωνιστικά χιλιόμετρα και τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο!
Αποτελέσματα 3ης ημέρας: