GRally

Ειδήσεις από αγώνες ράλλυ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

WRC Νέα του WRC

WRC 2025- 04. Ράλλυ Κανάριων Νήσων – preview- Πάντα υπάρχει η πρώτη φορά!

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ επισκέπτεται για πρώτη φορά τις Κανάριες Νήσους το τετραήμερο 24-27 Απριλίου. Έναν αγώνα που αποτελούσε επί χρόνια ακρογωνιαίο λίθο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ και που φέτος κάνει το άλμα στον κορυφαίο θεσμό Ράλλυ του κόσμου.

Με κέντρο την Las Palmas, πρωτεύουσα του μεγαλύτερου νησιού του συμπλέγματος (Gran Canaria), που γεωγραφικά ανήκει περισσότερο στην Αφρική παρά στην Ευρώπη, ο ασφάλτινος αγώνας στις ανατολικές όχθες του Ατλαντικού υπόσχεται μοναδικές συγκινήσεις. Οι ειδικές του νησιού θυμίζουν τον προκάτοχο της Ισπανίας στο θεσμό, το Ράλλυ Καταλωνίας, με καλής ποιότητας άσφαλτο και ως επί το πλείστο φαρδείς δρόμους.

Σε έναν καινούριο αγώνα όπως το Ράλλυ Κανάριων Νήσων η τράπουλα ανακατεύεται και δεν υπάρχουν φαβορί. Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris Rally1) έρχεται με φόρα από το ιδανικό του ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και τις νίκες του στους δύο τελευταίους αγώνες, με τον Sebastien Ogier (Toyota Yaris Rally1) να επιστρέφει μετά την επικράτηση του στην πρεμιέρα για ακόμα μία νίκη. Η ομάδα της Hyundai με αιχμή του δόρατος τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Thierry Neuville (Hyundai i20 Rally1) θα διεκδικήσει την πρώτη της φετινή νίκη, που δεν θα αργήσει να έρθει, όσο κι αν οι φήμες για αποχώρηση της ομάδας από το WRC όλο και εντείνονται, ενώ και ο Adrien Fourmaux (Hyundai i20 Rally1) αναζητά την πρώτη νίκη της καριέρας του που επίσης πλησιάζει.

Οι Kalle Rovanpera (Toyota Yaris Rally1) και Ott Tanak (Hyundai i20 Rally1) αναζητούν τον καλό τους εαυτό που τους έκανε Παγκόσμιους Πρωταθλητές και που θα τους χαρίσει μια θέση στο βάθρο, αφού δεν αποτελούν φαβορί σε έναν αγώνα όπως το Ράλλυ στα Κανάρια.

Μόνο ως έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί το να βρεθούν ανάμεσα στους “μεγάλους” οι Taka Katsuta (Toyota Yaris Rally1), Sami Pajari (Toyota Yaris Rally1), Greg Munster (Ford Puma Rally1) και Josh McErlean (Ford Puma Rally1) συμπληρώνουν το ρόστερ της μεγάλης κατηγορίας και για ακόμα έναν αγώνα θα “βάλουν στην πλάτη τους” χιλιόμετρα εμπειρίας.

Στη δεύτερη κατηγορία η μάχη θα διεξαχθεί μεταξύ των οδηγών της Citroen και της Skoda. Από τη μία οι αδερφοί Rossel, Yohann και Leo με τα Citroen C3 Rally2, κι από την άλλη οι Nikolay Gryazin και Emil Lindholm με τα Skoda Fabia RS Rally2 θα τα δώσουν όλα για τους 25 βαθμούς, με μια σειρά από νεαρούς Ισπανούς με εμπειρία από τον αγώνα να θέλουν να λάμψουν μπροστά στους συμπατριώτες τους.

To Ράλλυ Κανάριων Νήσων αποτελείται από 18 ειδικές διαδρομές και 301 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με τον αγώνα να περνάει μέσα από γραφικά χωριά και πανέμορφα τοπία!

Ωράριο:

Χάρτης:

Συμμετοχές: