Ο Sebastien Ogier με Citroen C3 WRC παραμένει επικεφαλής του Ράλλυ Μεξικό μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου σκέλους. Ο Γάλλος παραμένει το μεγάλο φαβορί για τη νίκη στον πρώτο χωμάτινο αγώνα του WRC όμως τα πράγματα για αυτόν δεν ήταν τόσο εύκολα στις ειδικές του Σαββάτου.

Ένα κλατάρισμα στην πρώτη πρωινή ειδική θα του κόστιζε αρκετές χαμένες θέσεις, όμως ο Ogier τη γλίτωσε φτηνά χάρη στην έξοδο από το δρόμο του team-mate του Esapekka Lappi! Κάπως περίεργα ακούγονται όλα αυτά; Εξηγούμαστε… Ο Φινλανδός που ξεκινούσε τις ειδικές πριν τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, «βγήκε» στα τελειώματα της 10ης ειδικής με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο του να ακινητοποιηθεί σε επικίνδυνο για τους επόμενους σημείο. Οι οργανωτές αποφάσισαν αστραπιαία την ακύρωση της ειδικής για αυτούς που ακολουθούσαν, μεταξύ των οποίων και ο Ogier ο οποίος εν τω μεταξύ κινούνταν ήδη με κλαταρισμένο ελαστικό. Οι άρχοντες του αγώνα έδωσαν εικονικό χρόνο στον Γάλλο με αποτέλεσμα να χάσει μεν το προβάδισμα από τον εκπληκτικό Kris Meeke (Toyota Yaris WRC) που «πετούσε» στην ειδική, αλλά να παραμείνει στη μάχη για τη νίκη. Αν ολοκληρωνόταν η ειδική κανονικά, τα πράγματα θα ήταν σίγουρα διαφορετικά αφού ο χρόνος που θα έχανε ο Ogier θα ήταν ασφαλώς μεγαλύτερος.

Ο οδηγός της Citroen επανήλθε στην κορυφή στην επόμενη κιόλας ειδική διαδρομή και παρέμεινε εκεί μέχρι την ολοκλήρωση του σκέλους, όταν ο Meeke έχασε αρκετό χρόνο από κλατάρισμα και υποχώρησε στην 5η θέση αντιμετωπίζοντας στη συνέχεια προβλήματα και με το κιβώτιο ταχυτήτων του Yaris του.

Η μάχη για τη δεύτερη θέση φούντωσε με τον Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί μπροστά από τον Ott Tanak (Toyota Yaris WRC) που πλησίασε απειλητικά. Ο Thierry Neuville (Hyundai i20 WRC) ανέβηκε στην τέταρτη θέση χωρίς να απειλείται, ενώ στην βαθμολογούμενη δεκάδα επανήλθαν οι Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris WRC) και Dani Sordo (Hyundai i20 WRC) που είχαν εγκαταλείψει στο πρώτο σκέλος, ελέω και των ελάχιστων συμμετοχών του αγώνα.

Πολλά είναι τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Μεξικάνοι. Το νέο «παρατράγουδο» μετά την ακύρωση της πρώτης υπερειδικής της Πέμπτης εξαιτίας ενός επικίνδυνου τεχνητού άλματος που είχαν τοποθετήσει, ήταν μια κλειστή πόρτα που βρήκε μπροστά του ο Andreas Mikkelsen σε ειδική, με αποτέλεσμα ο Νορβηγός να σταματήσει και να κατεβεί από το αγωνιστικό του για να την ανοίξει!!!

Το Ράλλυ του Μεξικό τερματίζει την Κυριακή το απόγευμα με τρεις ακόμα ειδικές διαδρομές και τα απρόοπτα δεν αποκλείονται…

Αποτελέσματα 2ου σκέλους:

Από Harris